Протягом січня-червня 2020 року Україна експортувала цукру на $23,21 млн, що на 68% менше, ніж за аналогічний період минулого року ($73,51 млн). Найбільше цієї продукції було експортовано у березні – на $7,6 млн, а найменше – у червні – на $1,16 млн.
Про це свідчать дані Держстатистики.
Географія експорту вітчизняного цукру у І півріччі 2020 року виглядає так: Азія — 48% (на $11,18 млн; на 7% менше, ніж торік); ЄС — 32,7% (на $7,35 млн; на 43% менше); Африка — 14% ($3,28 млн; на 16,5% менше).
Разом з тим імпорт цукру за звітний період зріс майже вдвічі — з $520 тис до $850 тис.
Нагадаємо, в Україні працює 31 цукровий завод.
Також ми писали, що виробництво цукру скоротилося на 25%.