Експерти розповіли, як українці переходитимуть на автоматичне нарахування пенсій

Поділитися:

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект під номером 3623. У ньому йдеться про скасування паперових трудових і переході на електронний реєстр. Також паралельно запустять процес автоматичного нарахування пенсій.

Тепер українським громадянам не потрібно буде самостійно збирати довідки або відвідувати різні архіви, щоб надати Пенсійному фонду документацію. Все буде робитися автоматично, тим самим зберігаючи час і зменшуючи кількість звернень громадян.

Згідно із законодавством, пенсія буде розраховуватися найбільш вигідним для громадянина чином. Це означає, що будуть вибиратися певні роки з високою зарплатою. Але навіть якщо пенсію нарахують невірно, це можна буде оскаржити — звернутися за перерахунком.

Також українці зможуть в форматі онлайн отримати документ, який покаже стаж і інші фактори. Такі документи часом необхідні для влаштування на роботу на певну посаду.

Раніше повідомлялося, що мінімальна пенсія стала більше на 110 грн. Це сталося після того, як з 1 вересня була піднята мінімальна зарплата.

Також ми писали про надбавки до пенсій, які вводять в Кабміні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу