Експерти розповіли, як будуть платити зарплати «в конвертах» після збільшення мінімалки

Поділитися:

З 1 вересня поточного року буде підвищено мінімальну зарплату — вона становитиме 5 тис. гривень. Це стало приводом для численних прогнозів і суперечок.

Експерти прогнозують, що грошей в конвертах стане менше, а крім того, підвищення мінімалки призведе до детінізації заробітних плат в країні. Однак є й інші моменти — багато хто вважає, що підвищення рівня мінімальної зарплати спровокує стрибок цін на продукти харчування, а також стане приводом для звільнення співробітників з підприємств і з компаній. Разом з тим виростуть доходи тільки у тих, хто і насправді отримує мінімальну зарплату, а тих же, хто отримує її та на додаток частину оплати за працю в конверті, просто будуть перерозподілені суми.

Найгіршою ситуація буде в регіонах, а конкретніше, в невеликих населених пунктах. Там, де попит на товари й продукцію дрібних виробників невеликий, керівництво компаній буде змушене звернутися до непопулярних заходів — звільнення співробітників.

Нагадаємо, що 1 вересня поточного року буде тільки перший етап підйому мінімальної зарплати в Україні. Другий етап стартує 1 січня 2021 року, а третій — 1 липня 2021 року.

Також ми писали про посилення контролю за офіційним працевлаштуванням в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу