Експерти радять українцям вкладати гроші в дорогоцінні метали в нерухомість

Поділитися:

Через зниження облікової ставки Національного банку України, в країні почали дешевшати депозити.

“Якщо ставка НБУ і далі буде падати, це відіб’ється як на депозитних, так і кредитних ставках. Однак багато в чому зміни залежать від нового глави НБУ і курсової політики, яку той запропонує “, – пояснюють економісти.

За словами експертів, депозити хоч і під низькі відсотки, все одно стане більш вигідним вкладенням, ніж просто тримати гроші вдома.

Розвитку економіки в Європі сприяють низькі відсотки як на депозити, так і на кредити. Тому будь-які вільні кошти населення і бізнес відразу ж несе в банк. Так європейці хоча б частково компенсують втрати від інфляції.

Однак, фахівці запевняють, що альтернатива депозитам є завжди, головне – зрозуміти мету вкладення грошей. Наприклад, щоб нарощувати активи можна зайнятися підприємницькою або інвестиційною діяльністю. Для збереження коштів потрібно вкладатися в дорогоцінні метали або нерухомість, однак для цього потрібні значні фінансові ресурси.

Також, за кордоном не тільки юридичні, а й фізичні особи можуть купити цінні папери, облігації або акції.

“В Україні потрібно підіймати загальну фінансову культуру, щоб громадяни могли вільно користуватися облігаціями внутрішньої державної позики. Крім того, все залежить від можливостей, які надає законодавство “, – говорять експерти.

Нагадаємо, що 10 липня Фонд гарантування вкладів продав пул активів Дельта Банку, в який увійшли права вимоги на 1,52 млрд грн за 473 кредитними договорами забезпечених іпотекою, 8 кредитними договорами забезпечених транспортними засобами, 22 кредитними договорами забезпечених іншими заставами і 10 беззаставних кредитних договорах .

Раніше повідомлялося, що за січень-березень 2020 року українські банки отримали прибуток у 25,2 мільярда гривень. Частка державних банків становить 77 відсотків. При цьому «Приватбанк» в першому кварталі отримав чистими 17,3 мільярда, тобто, частка прибутку цієї установи становить 70 відсотків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу