Експерти прогнозують падіння курсу гривні

Поділитися:

Українські експерти прогнозують для України подальшу девальвацію долара до гривні, яка може статися на тлі відставки чинного глави Національного банку України Якова Смолія. Такий сценарій можливий у випадку втрати незалежності з боку НБУ.

За словами інвестиційного банкіра Сергія Фурси, остання монетарна політика з боку НБУ була спрямована на стабілізацію національної валюти. Всього банк продав зі своїх резервів приблизно 200 млн доларів.

“Тобто, і девальвація, яка відбулася сьогодні десь на 2%, враховує те, що Нацбанк цей процес зупиняв”, – йдеться в повідомленні фахівця.

При цьому експерт назвав ситуацію з продажу резеровів з боку НБУ достатньо унікальною, адже раніше подібні коливання вже спостерігалися в числах 2 березня, коли вся Україна запанікувала через загрозу карантину і коронавірусу.

Тепер же, з відставкою Смолія, сценарії повторюються.

“Сьогодні був день на тлі тієї глобальної паніки, яка була тоді. Такий же день“, – сказав експерт.

Нагадаємо, що на даний момент світова спільнота пов’язує заяву про звільнення чиновника з можливими ризиками втрати незалежності з боку НБУ, так як раніше Смолій вказав головною причиною свого рішення «політичний тиск» на відомство і його рішення.

Раніше в Офісі президента заявили, що дискусії щодо діяльності НБУ повинні «базуватися виключно на принципах професіоналізму та повинні бути позбавлені політичного забарвлення».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу