Експерти передбачили кризу на ринку праці в Україні

Поділитися:

Ринок праці в Україні набирає обертів: на сайтах з пошуку роботи з’являється все більше вакансій. Але фахівці стверджують, що радіти не варто. Восени роботи знову буде мало, гряде чергова криза.

З поступовою відміною карантину в Україні зростає і кількість відкритих вакансій. Але ситуація з безробіттям все одно залишається невтішною. За інформацією експертів, восени очікується хвиля звільнень.

У лютому кількість вакансій впала на 5 тисяч, в березні – на 12 тисяч. У квітні ситуація стабілізувалася і навіть намітилася позитивна динаміка в сфері послуг і продажів.

Що стосується претендентів, то в лютому роботу шукали 125 тисяч чоловік, а в березні цифра склала вже 75 тисяч. За три минулі місяці середній рівень заробітної плати теж змінився. Так 11-15 тисяч гривень пропонувало більше 12 тисяч роботодавців. Зарплату в 7-11 тисяч можна було знайти в оголошеннях майже 10 тисяч роботодавців, а вакансій із зарплатою 15-19 тисяч гривень опубліковано близько 8,5 тисяч.

Нагадаємо, що карантин в Україні суттєво вдарив по кишенях пересічних громадян. Багато українців не могли працювати, а деякі втратили джерело своїх доходів і навіть втратили робоче місце. Однак, є і позитивні тенденції. У деяких сферах за період карантину зарплата зросла. Про це заявили аналітики платформи Work.ua

Раніше повідомлялося, що за даними Державної служби статистики України за перший квартал 2020 роки кількість працівників, які перебувають у неоплачуваних відпустках склало 96 тис. чоловік, що більш ніж в три рази більше, ніж за аналогічний період 2019 року – 30 тис. чол.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу