Економіст пояснив, як зарплата залежить від коронавірусу

Поділитися:

Пандемія коронавірусу наклала свій відбиток на заробітні плати — вони стали нижче. Також є й інший момент — директори підприємств і власники компаній почали по-іншому дивитися на процес — використовуються ті методи, що дозволяють економити, не знижуючи темпи роботи або виробництва.

Наприклад, тепер роботодавці більш вибірково підходять до вакансій і оцінюють майбутнього працівника по цілому спектру параметрів, а не пропонують стандартну зарплату.

Один з експертів ринку, керівник підрозділу макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук каже, що трохи поліпшить ситуацію з ростом рівня зарплат скасування обмеження на зарплати в держсекторі (раніше був «стеля» — 47 тис. грн.) та збільшення мінімальної зарплати (з 1 вересня – 5 тис. грн.).

Динаміка зростання заробітних плат в Україні показує, що ринок праці виходить з рецесії, в яку потрапив через коронавірус та карантин, оголошений в країні 12 березня поточного року. Зокрема, згідно з даними Держстату, за липень 2020 року зростання зарплат було відзначене на позначці 7,6% г / г і 5,1% г / г (номінальні та реальні відповідно).

Раніше повідомлялося про те, що розширено перелік доходів, з яких потрібно буде виплачувати податок.

Також ми писали про прийдешнє підвищення пенсій. Про це говорили в Кабінеті міністрів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу