ДТЕК і Україна: а чи є війна?

Поділитися:

Ажіотаж навколо компанії  ДТЕК продовжує набирати обертів. Різниця в судженнях колосальна: осуд дій монополіста на ринку електроенергії з одного боку, і розуміння і виправдання – з іншого.

Свою думку з приводу ситуації, що склалася, висловив екс-керівник “Укренерго” Всеволод Ковальчук: “ДТЕК Ахметова досить потужно інтегрована в економіку країни і в державні інститути. Тому я не вважаю, що зараз йде війна між державою і ДТЕК. Швидше йде війна за сфери впливу на ринку”.

Ковальчук зазначає, що зараз країна не керує ринком електроенергії, про що свідчить той факт, що немає чіткої позиції і держава просто почала «закручувати гайки». НКРЕКП – це та інституція, яка повинна стояти на захисті прав споживачів від будь-якого роду ринкових коливань і перерозподілів сфер впливу.

“Зараз ми спостерігаємо, як регулятор намагається бути рівновіддаленим від усіх гравців і намагається захистити права споживачів. Але є одне “але”… Енергетика – це така галузь, яку не можна планувати на роки, її можна планувати на десятиліття. І це потрібно враховувати. Тому, якщо зараз прийняти якесь рішення, навіть дуже позитивне для того ж споживача, через роки таке рішення може обернутися великою бідою для того ж споживача “, – вважає Ковальчук.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, звинуватила найбільшу приватну вертикально-інтегровану енергетичну компанію України ДТЕК в маніпуляціях на ринку електроенергії.

Також, раніше повідомлялося, що з’явилися факти, побічно підтверджують провокаційний характер дій ДТЕК на ринку “добу вперед”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу