ДТЕК банкрутить українських металургів

Поділитися:

Компанія ДТЕК банкрутить українських виробників металоконструкцій і залізобетонних виробів.

Про це «Першому Діловому» стало відомо з власних джерел.

Вся справа в тому, що ДТЕК купує метеллаконструкції і вироби з бетону на спеціальних тендерах – вони їм потрібні для установки ЛЕП.

«Аукціони проходять редукційні – тобто, на зниження ціни. Кожне підприємство подає свою ціну. За яку воно готове продати свою продукцію. Переможцем стає той, хто готовий продати за найменшу ціну », – розповіло джерело.

Зараз подібних пропозицій щодо закупівлі на ринку мало.

«І підприємства змушені брати участь в цих тендерах і йти на свідомо збиткові продажу, щоб отримати хоч якийсь обсяг замовлень, інакше доведеться простоювати» – повідомляє наше джерело.

При всьому при цьому ДТЕК має власний завод – Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча. Але чомусь металоконструкції сам для себе робити не хоче.

Негласно, металурги говорять, що ДТЕК просто невигідно робити самим для себе металокострукціі і інші вироби. Адже це виходить дорого, а купити якнайдешевше.

«Виходить, що вони своїми діями доводять до банкрутства інші підприємства, а у свого заводу не замовляють. І дрібні підприємства змушені брати участь, щоб не простоювати, щоб забезпечити роботою працівників. І їх завод не бере участі в таких тендерах. Таким чином ДТЕК фактично доводить до банкрутства дрібних виробників »- повідомило наше джерело зі сфери металургії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу