Доставка пенсії додому одному пенсіонеру коштує більше 50 грн.

Поділитися:

Багато пенсіонерів все ще отримують пенсію на пошті або оформляють доставку на будинок. Хоча велика кількість людей вже отримують виплати на карту, в районах, а особливо у віддалених селах просто немає відділень банків або банкоматів. Про це повідомила начальник Мелітопольського відділу обслуговування громадян Головного управління ПФУ в Запорізькій області Світлана Христова

Звичайно, нам вигідніше працювати з банками, та й пенсіонерам отримувати пенсію на картку зручніше, якщо, звичайно мова не йде про тих, хто в силу інвалідності або віку обмежений в русі. У Мелітополі пенсію на картки отримує більшість – 75,3% пенсіонерів . В селі ситуація трохи інша – з урахуванням міста, Веселовського, Якимівського та Мелітопольського районів таких пенсіонерів, які отримують виплату на карту 65%, “- розповідає Світлана Христова.

Для міських жителів зручніше все ж отримувати пенсію на банківську карту, адже можна розраховуватися нею в магазині і оплачувати комунальні послуги онлайн. Також багато банків надають картки, які одночасно є пенсійними посвідченнями.

За словами Світлани Христової, в сучасних умовах фінансування пенсій відбувається згідно з графіком виплати пенсій в першій половині дня. Незалежно від свого місця знаходження, клієнти банку отримують виплату в цей же день. До речі, якщо дата виплати пенсії випадає на вихідні, на картку пенсія прийде раніше, в п’ятницю. Так що змінювати плани і цілий день чекати листоношу вдома, очікувати робочих днів цим пенсіонерам точно не доведеться.

Перерахунок пенсії на банківські рахунки вигідний і для ПФУ. Рахунки пенсіонерів обслуговуються безкоштовно, а ось за доставку пенсій доводиться платити, і немало. Оплата послуг пошти пенсійному фонду обходиться в мільйони гривень, які могли б піти на підвищення пенсій.

Наприклад, в травні в середньому за доставку однієї пенсії ми заплатили 52 грн. Доставка пенсій по селах становить 2,3% від розміру пенсії, а в місті 1,15% – від суми. При цьому загальна сума виплат вражає – всього на території міста і районів виплачується понад 192 млн. грн пенсійних виплат щомісяця. Правда сюди входить виплата пенсій і на пошті і в банках. 23 400 пенсіонерів отримують на нашій території пенсії через пошту “, – пояснила Світлана Христова.

При цьому листоноші доставляючи пенсії на будинок доплату за це не отримують.

Нагадаємо, що Пенсійний Фонд України направить 3,8 млрд. грн. для виплат пенсій за травень місяць. Як прокоментувала прес-служба відомства, зазначені гроші повинні бути доставлені до уповноважених по виплатах пенсій організації, не пізніше від 25 травня.

Раніше повідомлялося, що в Україні найбільші пенсійні виплати дістаються колишнім суддям, вони отримують близько 50 000 гривень на місяць.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу