Донбас знижує темпи промислового виробництва

Поділитися:

За дев’ять минулих місяців поточного року промисловість Донеччини знизила випуск товарів на 9,4 відсотка, якщо порівняти з тими ж дев’ятьма місяцями минулого року.

Про це сьогодні, 23 жовтня, інформує головне управління Держстату в Донецькій області.

Як повідомляють співробітники обласного статистичного управління, в області спостерігається, як наслідок падіння промислового виробництва, і різке зниження експорту продукції.

У січні-серпні експорт товарів підприємств Донецької області склав 2 млрд 545 млн доларів США, що в порівнянні з аналогічним періодом 2019 го менше майже на 21 відсоток.

Обсяг продукції в минулому вересні був на 2,9 відсотка більше, ніж у серпні нинішнього року, однак на 4 відсотки менше, ніж у вересні 2019 року.

В облстаті відзначили, що у вересні продовжувалося поступове відновлення попиту, який знизився в умовах карантину через пандемію COVID-19.

Позитивна динаміка в порівнянні з попереднім місяцем досягнута також за рахунок сезонного нарощування виробництва в паливно-енергетичному комплексі та збільшення ресурсів сільськогосподарської сировини для харчової промисловості, зокрема, насіння соняшнику.

Нагадаємо, в результаті війни на сході країни, фактично була зруйнована екосистема Донбасу. Затяжний конфлікт вимагає пошуку нових механізмів для нормалізації життя людей на підконтрольній частині Донбасу.

Також раніше ми писали про те, що подробиці стану на Донбасі розповів аналітик фонду «Демократичні ініціативи» Петро Бурковський.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу