До Ради внесли законопроект про спецрежим для бізнесу на території Донбасу

Поділитися:

Кабінет Міністрів України схвалив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції.

Спочатку йдеться про підконтрольні уряду території, але після деокупації, стратегія уряду може бути масштабована і на інші райони Донецької та Луганської областей.

«Фактично це перший стратегічний документ, який розкриває на конкретному об’єкті ідеї, закладені в Національну економічну стратегію на період до 2030 року. До розробки Стратегії було залучено всі зацікавлені сторони – суспільство. бізнес, органи місцевої влади та самоврядування, наукові установи, понад двадцять центральних органів виконавчої влади, а також міжнародні партнери. Ми провели обговорення безпосередньо у Донецькій та Луганській областях за участю всіх громад, які перебувають на лінії зіткнення. Вийшло близько 350 сторінок тексту та розрахунків», – прокоментував профільний міністр відомства.

Важливим моментом є те, що Україна страхуватиме бізнес від воєнних ризиків. Зокрема, стратегія передбачає створення територій пріоритетного розвитку на Донбасі, де діятимуть особливі умови для інвесторів.

Раніше у США визначились із новим послом в Україні. За інформацією агентства Foreign Policy, американський президент Джо Байден може обрати кандидатом на посаду голови дипломатичного відомства – досвідчену кадрову дипломатку Бріджіт Брінк.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу