До кінця травня Україна чекає 1,9 мільярда доларів від МВФ

Поділитися:

Міністерство фінансів України очікує найближчим часом підписання нової програми з Міжнародним валютним фондом. Загальна сума програми складе п’ять мільярдів доларів і вона розрахована на 18 місяців.

Про це в середу, 20 травня, під час засідання Кабінету міністрів заявив міністр фінансів Сергій Марченко. Він також зазначив, що сума першого очікуваного траншу може скласти 1,9 мільярда доларів.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 13 травня прийняла законопроект про банках, необхідний для затвердження нової програми з Міжнародним валютним фондом. За відповідний законопроект № дві тисячі п’ятсот сімдесят одна-д “Про внесення змін до законів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності” у другому читанні і в цілому проголосували 270 народних депутатів.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України в середу, 20 травня, схвалив проект Меморандуму про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом.

Уряд також затвердив проект листа про наміри до МВФ. Відповідні рішення були прийняті на сьогоднішньому засіданні.

При цьому прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що міністр фінансів Сергія Марченка повинен підписати лист, оскільки це рішення стосується тільки повноважень фінансового відомства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу