Дмитро Фірташ хоче взяти участь в конкурсі на покупку ОГХК

Поділитися:

Приватизація року, може обернутися новими олігархічними махінаціями. Так, у конкурсі продажу акцій Об’єднаної гірничо-хімічної компанії братиме участь Дмитро Фірташ. Про це одному з українських видань повідомили джерела близькі до Фонду держмайна, передає «Перший Діловий».

Відзначимо, нещодавно проти титанового бізнесу олігарха ввели санкції через поставки титану на російські підприємства. Нині, Фірташ збирається прибрати до рук і ОГХК. Однак, не напряму, а через три афілійовані компанії, які пройшли до фінальної частини.

У самому ж Фонді, за інсайдерською інформацією, розуміють, що це єдиний спосіб продати держпакет. Згідно з повідомленнями ЗМІ, для того, аби структури, пов’язані з Фірташем, могли взяти участь у конкурсі, з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком домовлявся надреп від ОПЗЖ Сергій Льовочкін.

Прикметно, що перед продажем об’єкту Кабмін змінив голову ОГХК. Тимчасовим виконувачем обов’язків голови правління призначили Єгора Перелигіна. У Фонді держмайна пояснили, що зміна керівництва є лише плановою ротацією, адже термін роботи попередника Артура Сомова на посаді завершився.

Аукціон з продажу компанії запланований на 31 серпня. Стартова ціна підприємства становить 3 млрд 700 млн гривень. Об’єднана гірничо-хімічна компанія реалізує продукцію у понад 30 країнах світу і є одним з найбільших в світі виробників титанової сировини, займаючи 4% світового ринку.

Раніше ми повідомляли, що державне підприємство «Об’єднана гірно-хімічна компанія» зголосилася придбати компанія «Стугна лімітед».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу