ДФС за пів року вилучила 7 млн ​​літрів алкоголю

Поділитися:

За перше півріччя 2020 року податкова міліція вилучила з незаконного обігу 1,5 млн літрів спирту і 5,5 млн літрів алкогольних напоїв, з яких 75% і 84% реалізовувалися через інтернет. Про це повідомили на сайті ДФС України.

“Незаконна торгівля підакцизними товарами через інтернет – одна з окремих проблем, яка турбує не тільки фіскальну, а й податкову службу, профільний комітет Верховної Ради України і легальних виробників, продукцію яких підробляють і реалізують споживачам, завдаючи значних збитків державі. Підступність цього явища ще й в тому, що вживання такої продукції загрожує життю і здоров’ю людей “, – відзначили в ДФС.

Відомо, що найчастіше фальсифікований алкоголь продається в паперових упаковках. При цьому в Україні заборонено розливати міцні напої в подібну тару. Якщо міцний алкоголь розлитий в пакети ємністю від літра до 10 л, то це явний фальсифікат.

Державна фіскальна служба вже зверталася до Міністерства фінансів України та профільний комітет Верховної Ради України з пропозицією ввести пряму заборону онлайн торгівлі спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами. Зараз перешкодою є іноземні сервери “інтернет-вітрин”, які неможливо заблокувати тільки силами ДФС.

Нагадаємо, що в Хмельницькій області поліція затримала слідчого Головного управління Державної фіскальної служби в області. Чиновник попався на хабарі у дві тисячі доларів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області, слідчі провели негласні слідчі дії і під час отримання неправомірної вигоди затримали слідчого з особливо важливих справ.

Раніше повідомлялося, що ціни на алкоголь різко підвищилися і будуть продовжувати рости. Тепер середня ціна на пляшку пива 0.5л становить понад 17 грн, літр вина коштує 67 гривень, а 0.5 горілки – 92 грн. У процентному співвідношенні найбільше зростає в ціні пиво – на 20%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу