Дешевшають ставки по гривневих кредитах

Поділитися:

В Україні в рази подешевшали ставки по гривневих кредитах: в 2020 році рівень позицій впав до максимального мінімуму. Про це свідчать дані з щотижневого звіту НБУ.

Повідомляється, що всього за тиждень грошові заощадження в національній валюті зменшилися на 1%, тоді як тижнем раніше спостерігалося протилежне зростання коштів на 3,3%.

“Протягом звітного тижня термінові гривневі депозити зменшилися на 0.1%, а валютні кошти зросли на 0.1% в доларовому еквіваленті, темпи скорочення термінових валютних депозитів продовжують сповільнюватися“, – йдеться в повідомленні національного регулятора.

При цьому в квітні місяці обсяги термінових гривневих депозитів і валютних коштів населення в банках вже протягом кількох тижнів перевищують позначки за аналогічний показник за березневий період.

Також в звіті вказується, що більшість банків, незважаючи на карантин, продовжують надавати послуги в штатному режимі. 84% відділень по як і раніше готові приймати і обслуговувати українського клієнта.

Як повідомлялося раніше, рівень бідності в Україні до кінця року зросте до 45%. Разом з тим істотного підвищення не буде. У порівнянні з минулим роком зростання складе лише 6,5%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу