Держстат пояснив на що витрачають гроші українці

Поділитися:

У Державній службі статистики розповіли, які витрати в українців на перших місцях, а з якими вони готові почекати. Так, продукти харчування, а разом з ними і їжа поза домом (кафе, ресторани, швидкоїжа) займають найбільший відсоток витрат — понад 48%.

Аналіз проводився за витратами домогосподарств, період дослідження — перший квартал поточного року. Непродовольчі товари займають другу позицію — це трохи більше ніж 29,5%. За ними йдуть різні послуги, включаючи й комунальні — це трохи більш як 14%. Особисте підсобне господарство забирає не так багато коштів — у відсотковому вимірі це всього лише 1,3%.

Решта 6,9% витрачаються на так звані інші цілі — тут можуть бути подорожі, придбання речей або техніки в оселю і щось ще.

Цікаво, що городяни витрачають на першу групу товарів більше, ніж сільські жителі — 48,5% проти 46,4%. А ось на непродовольчі товари більше витрачають селяни — 32,1% проти 28,7% у городян. Така ж ситуація і з особистим підсобним господарством — селяни витрачають близько 3,8%, а жителі міст — лише 0,3%.

Якщо перевести витрати в цифри, то в середньому одне домогосподарство витрачає близько 9 тис. грн. в місяць на товари та послуги. Всього в Україні, за даними Держстату, 14,8 млн домогосподарств.

Раніше повідомлялося про різке падіння доходів громадян в Україні.

Також ми писали про подорожчання продовольства у світі. Така статистика підтверджена в ООН.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу