Держбанки піднімуть ціни на обслуговування карток і рахунків

Поділитися:

Найбільші держбанки України загрожують клієнтам подорожчанням послуг з випуску та обслуговування кредитних карт. Невдоволення фінорганізацій обумовлено бажанням депутатів Верховної Ради зобов’язати банкірів привести комісії за еквайринг у відповідність з рівнем сусідніх країн.

Відомо, що протистояння почалося з обурення інтернет-продавців на неадекватну величину стягнутих банкірами поборів.

Свою думку з цього приводу висловив співзасновник «Розетки», за словами якого вітчизняні фінустанови беруть з кожної операції відсотки, які в 9-15 разів перевищують комісії банків СНД і ЄС аналогічних транзакції.

Незабаром після цього вітчизняні парламентарії підготували проект закону, який зобов’язує емітентів «пластика» встановити граничну величину комісій. Банкіри відразу декількох кредитних установ пообіцяли скасувати кешбек, відсутність безкоштовних карт і т.д.

Напередодні представники «Приватбанку» і Ощадбанку знову продублювали загрози, пообіцявши українцям щось на кшталт «карткового Армагеддона».

Для того щоб громадяни більш серйозно сприйняли загрозу, представники обох держбанків пообіцяли відключити GooglePay / ApplePay і стягувати з власників карт близько 200 грн за обслуговування.

Нагадаємо, що українці заявили про регулярні випадки блокування кредитних карт з боку «ПриватБанку». Про це йдеться в розслідуванні українських ЗМІ. За даними журналістів, зараз багато українців скаржаться на необґрунтовані блокування кредитних лімітів з боку банку, який обмежує їх можливості без попереднього повідомлення.

Раніше повідомлялося, що в прес-службі Міністерства фінансів повідомили, що в квітні Верховна рада прийняла проект закону № 1349-IX про врегулювання діяльності колекторських компаній. Відтепер банки і колектори будуть взаємодіяти за новими правилами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу