Держава віддасть 2 млн гривень на ліквідацію непрацюючої шахти ДТЕК

Поділитися:

Витрачає кошти – на користь олігархам. Держава вкладає 2 мільйони гривень у ліквідацію вже непрацюючої шахти «Білицька», що входить до держпідприємства «Добропіллявугілля» з групи ДТЕК. Про це довідалися журналісти-розслідувачі, інформує телеканал «Перший Діловий».

З’ясували, що підприємство замовило у приватної фірми розробку документації щодо недоцільності подальшої роботи шахти «Білицька». Її розробити мають до кінця року. Угоду було укладено за переговорною процедурою, оскільки процедура відкритих торгів двічі відмінялася – нібито через відсутність достатньої кількості тендерних пропозицій.

«Добропіллявугілля» відійшло до складу ДТЕК за часів президентства Віктора Януковича. До нього входять п’ять шах: «Алмазна», «Білицька», «Добропільська», «Новодонецька» і «Піонер». Одна з них – «Білицька» у 2014 році була закрита. А торік уряд погодився повернути її у розпорядження держави. Більше того, держава ще й погодилася заплати ДТЕК майже 400 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що наприкінці січня завершилось дострокове повернення державі групою компаній ДТЕК, підприємця Ріната Ахметова, шахт «Добропіллявугілля», які мали б орендувати до 2059 року.

Також ми писали, що уряд збиткові шахти ліквідує за спрощеною процедурою.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу