Депутати обмежили розмір штрафів за мікропозики

Поділитися:

У Верховній Раді України у другому читанні був прийнятий законопроект під номером 1109. У ньому йдеться про поширення дії закону щодо споживчого кредитування на частину кредитних договорів — тих, які укладені на строк до одного місяця. Також в законопроекті враховані й позики розміром не більше однієї мінімальної зарплати. «За» проголосували 310 нардепів.

Відповідно до закону, тепер з боржника зможуть стягнути з мікрокредитів (сума, яка не перевищує 5 тис. грн., мінімалка) не більше 10 тисяч (дві мінімальні зарплати). Також фінансові установи будуть зобов’язані повністю розкривати умови мікрокредитів (процентна ставка та інші дані), щоб клієнт бачив всі свої витрати.

Ще одне обмеження, запроваджене цим законом, торкнеться зміни ставки за кредитом — відтепер банк не зможе робити це в разі прострочення або іншого порушення умов договору між клієнтом і фінустановою.

Раніше повідомлялося про те, що українська влада бачить в так званих дешевих кредитах засіб боротьби з коронакризою. У порівнянні з 20-25 відсотками, як було раніше, в цей момент кредитний відсоток становить від 5 до 9 — це набагато вигідніше.

Також ми писали про обмеження вимог по валютних кредитах — борги не будуть знімати до квітня 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу