Дефіцит валюти на міжбанку зменшився вдвічі

Поділитися:

Голова Ради Національного банку України повідомив, що ситуація на міжбанківському валютному ринку поступово стабілізується. Відомо, що протягом тижня з 5 по 9 жовтня обсяг чистого попиту на іноземну валюту клієнтів банків скоротився більш ніж в два рази (з 114 до 50,5 млн доларів).

Фахівці вважають, що це дозволило Національному банку знизити обсяг інтервенцій з продажу валюти до 8,7 млн ​​доларів за тиждень, що є найнижчим значенням тижневих інтервенцій НБУ за останній місяць.

“У той же час збільшення чистого попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків на умовах” форвард “на тлі зростання пропозиції іноземної валюти на умовах” спот “свідчить про все ще високий рівень невизначеності економічних агентів”, – додав голова Ради Нацбанку.

Нагадаємо, що рішення про анулювання ліцензій для страхових компаній взяли в Національному банку України. Відомо, що підставою для відкликання дозвільних документів стали заяви, подані страховими компаніями.

Так, без ліцензії залишилися страхові фірми «Гарант-Система», «Кремінь», «В.І П.», «інгруп», «Страхові гарантії», «Проксіма».

Раніше повідомлялося, що за тільки що минулий вересень місяць своїх особистих доларів наші громадяни реалізували в обмінних пунктах валюти і в банках в розмірі 1 мільярд 48 мільйонів по всій країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу