ДАБІ ліквідували, але вона працює

Поділитися:

У березні Кабінет міністрів проголосував за ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції. «Ми ліквідуємо Держархбудінспекцію», – оголосив прем’єр – міністр Денис Шмигаль.

Прем’єр проінформував, що замість ДАБі буде створено три нових структури.

20 березня окремий орган, який мав би відповідати за технічне урегулювання, виключили з розробки. Станом на сьогодні новоутворенні органи: Державна сервісна служба містобудування, що виконуватиме реєстраційні функції в будівництві; Державна інспекція містобудування, що виконуватиме функції нагляду та контролю в галузі, не працюють. Замість них досі функціонує ДАБІ.

Як повідомлялось раніше, окружний адміністративний суд порушив справу за позовом про визнання недійсним рішення уряду, згідно з яким в країні ліквідували Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ).

Також, Кабінет Міністрів України прийняв законопроект про “Деякі питання функціонування органів архітектурно-будівельного контролю та нагляду”, який вводить в дію деяку діяльність Державної інспекції містобудування України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу