Частина акцій «Нафтогазу» Кабмін продасть на біржі

Поділитися:

Днями вийшла постанова Кабінету міністрів, де уряд затвердив політику власності НАК “Нафтогаз України”, яке передбачає приватизацію міноритарного пакета акцій компанії на біржі.

“У подальшій трансформації компанія забезпечить підготовку до проведення первинного публічного розміщення міноритарного пакету акцій компанії на одній з провідних фондових бірж, що дозволить державі отримати показник вартості бізнесу і ціну акцій”, – сказано в документі.

Відомо, що затверджена політика власності визначила забезпечення поставок природного газу споживачам України. За словами експертів, це допоможе досягненню країною енергетичної незалежності, завершення реформи ринку природного газу, ефективного представництва та захисту інтересів країни на внутрішньому і міжнародних ринках, а також видобутку і транспортуванні газу, нафти і нафтопродуктів.

Нагадаємо, що в НАК «Нафтогаз» України висунули ідею випустити нові облігації і за рахунок цього викупити старі свої єврооблігації, які раніше були виставлені на продаж з погашенням до 2022 року. Йдеться про суму в 335 млн доларів, як повідомляє прес-служба компанії.

У відомстві кажуть, що збираються зберегти загальну суму викупу нових євробондів в 335 млн доларів. На цей раз термін погашення для єврооблігацій охоплює період до 2024 року.

Раніше повідомлялося, що в українському парламенті прийняли єдину концепцію розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року. Відповідне рішення Кабмін ухвалив у середу, 21 жовтня в рамках свого позачергової наради.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу