Бюджетникам змінять розмір відрядження

Поділитися:

В Україні з 1 січня 2022 року вступила в дію постанова, якою встановлюються розміри граничних витрат на відрядження держслужбовців, а також інших осіб, яких направляють у відрядження підприємства, установи та організації, які повністю або частково фінансуються за рахунок бюджетних коштів.

Відтак, постановою суттєво збільшуються добові витрати для закордонних відряджень у всі країни світу. Відповідне підвищення пояснюється тим, що більшість таких розмірів для відряджень до іноземних країн не переглядались із 2011 року. Натомість через інфляцію значно зросли ціни на харчування та проживання в іноземних країнах. При цьому граничні суми витрат на оренду житлового приміщення за добу залишили незмінними для іноземних країн.

Зокрема, для відряджень по Україні розмір добових зріс із 60 грн до 300 грн, а гранична сума витрат на найм житла на добу — із 600 грн до 900 грн.

Однак, бюджетна сфера повинна виконувати нові розміри витрат на службові відрядження у межах коштів, передбачених у кошторисах та планах використання бюджетних коштів.

Крім того, уряд зобов’язав керівників мінімізувати витрати на службові відрядження шляхом оптимізації кількісного складу відряджених працівників, строків їх перебування у відрядженні, зменшення витрат на оплату проїзду, наймання житла та інших витрат на відрядження, проведення зустрічей, переговорів тощо в режимі онлайн.

Раніше ми повідомляли, що у зв’язку з підвищенням середньої зарплати в Україні очікується зростання доходів працівників бюджетної сфери у 2022 році. Найбільше зарплати зростуть для медиків.

Також ми писали про те, що обслуговування та життєзабезпечення народних депутатів українцям коштуватиме 2,529 мільярда гривень. Саме такий кошторис вказаний на витрати парламенту у 2022 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу