Будівництво в Україні скоротилося на 10%

Поділитися:

Економічна нестабільність країни і проблеми кризи, яка почалася через пандемію коронавірусу, сильно вдарили по будівельній галузі держави. Про це повідомляє міністр розвитку громад і територій України за підсумками засідання профільних фахівців до свята Дня будівельника.

Як уточнив чиновник, фахівці ретельно проаналізували поточний стан галузі і прийшли до негативних висновків. Зокрема, за розрахунками експертом, рівень будівельної галузі за останній період впав відразу на 10%.

«Ми проаналізували результати з точки зору виконання будівельних робіт, обсягів, прийнятих об’єктів. Так бачимо, що є, за результатами першого півріччя падіння більш ніж на 10% по виконанню будівельних робіт», – сказав він.

Це в свою чергу негативно вплинуло на рівень заробітку серед будівельників, хоча деяким з них до цих пір не виплатили борг за старими зарплатам.

У той же час, якщо порівнювати кризу будівництва з іншими сферами бізнесу, то тут ситуація не настільки критична, як могла б бути.

Зокрема, частину втрат вдалося відшкодувати завдяки державній програмі “Велике будівництво”, яка продовжувала працювати, незважаючи на карантин.

Нагадаємо, що за перший квартал 2020 року в Україні ввели в експлуатацію близько 2 млн кв. м житлових будівель. У порівнянні з аналогічним періодом 2019, цей показник скоротився на 22%.

Цікаво, що в Великобританії проблему дорогого житла намагаються вирішити за рахунок простоти оформлення. Щоб максимально здешевити нерухомість, проектують однакові будівлі без обробки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу