Брюссель радить українцям прибирати олігархів після законів про землю і банки

Поділитися:

Європейська комісія позитивно оцінила останні реформи України, спрямовані на відкриття ринку землі та врегулювання закону про банківську діяльність. Про це повідомляє керівник генерального директорату Єврокомісії з питань сусідства та перемовин Крістіан Даніельсон в рамках онлайн-конференції з питань “Східного партнерства”, яка була організована за участю України.

За словами чиновника, прийняття вище зазначених законів грає важливу роль в контексті міжнародного іміджу України, як правової держави Європи.

“І земельна реформа, і банківський закон надзвичайно важливі для України і українських громадян, а також для сприйняття України її міжнародними партнерами”, – сказав Даніельс.

Також керівник генерального директорату вказав, що в подальшому Європа готова підтримувати Україну на шляху до її реформування і процесу так званої “деолігархіалізаціі”.

Відзначимо, що офіційний саміт країн “Східного партнерства” відбудеться 18 червня в форматі відеоконференції. Повноцінна зустріч країн-членів саміту можлива лише в 2021 році, після подолання пандемії.

Як повідомлялося раніше, ряд країн Європейського Союзу наполягає на участь в саміті «Східного партнерства» лідерів Євросоюзу. Таку ініціативу проявили держави Польщі та Швеції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу