«Боїнг» зменшив поставки літаків через коронавірус

Поділитися:

Найбільший авіавиробник Сполучених Штатів Америки – корпорація «Боїнг», що виробляє також авіаційну і космічну техніку, у другому кварталі поточного року на 77,8 відсотки зменшила поставки лайнерів для комерційних цілей.

 Дані авіакомпанії наводяться в порівнянні з тим же другим кварталом минулого року.

За весь другий квартал 2020 року, який завершився з кінцем червня, «Боїнг» здійснив поставку всього двадцяти одиниць повітряного транспорту. У той же час у другому кварталі 2019 року поставки літаків корпорації досягли дев’яноста одиниць. Наводяться також дані в порівнянні з постачання різних типів літаків.

Так у другому кварталі минулого року «Боїнгів-737» було поставлено 24 одиниці, а в нинішньому році – вже тільки 4. Замість двох одиниць номера 747 в минулому році поставлений усього один в поточному. 10 «Боїнгів-767 в минулому році і чотири в нинішньому. 12 машин під номером 777 в минулому проти 4-х у нинішньому. Особливо скоротилися поставки «Боінгів- 787». У 2-му кварталі 2019 року їх поставили в кількості 42-х одиниць, в нинішньому ж році – тільки 7.

Виконавчий віце-президент «Боїнг» з корпоративних операцій, фіндиректор і в.о. керівника відділу зв’язків з громадськістю Грег Сміт сказав представникам ЗМІ:

«Наші поставки комерційних літаків у другому кварталі відображають значний вплив пандемії COVID-19 на наших клієнтів і наші операції, які включали зупинку виробництва наших комерційних літаків на кілька тижнів».

До речі, корпорація планує згорнути виробництво дуже популярного, але застарілого літака «Боїнг-747». Приблизно через два роки під містом Сіетл проведуть збірку останнього 747-го.

Як показують реалії, пасажири люблять «Боїнг-747». Однак ця модель вже непопулярна серед авіакомпаній. Останні вважають за краще використовувати машини з 2-ма двигунами, на яких можна полетіти далі.

Нагадаємо, в Ірані намагаються саботувати виплати компенсацій сім’ям загиблих людей при падінні Boeing 737 в небі Тегерана: країна намагається ухилитися від фінансової відповідальності за «вбивство» пасажирів.

Також в травні колишній міністр оборони так званої Донецької Народної Республіки Ігор Стрєлков, більш відомий як Гиркин оголосив себе «морально відповідальним» за крах малайзійського Boeing-777

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу