Бізнесмени кажуть про зростання «тіньових» зарплат через мінімалку

Поділитися:

Українські бізнесмени і підприємці незадоволені підвищенням мінімальної зарплати.

Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Ганна Деревенко заявила, що представники українського бізнесу виступали проти підвищення мінімалки, «але в уряді їх не послухали».

На думку представників великого бізнесу в Україні, підвищення мінімалки – прихована дія уряду для збільшення податків.

Як заявила Ганна Деревенко, основний удар отримають сумлінні платники податків. Решта бізнесу залишиться «в тіні». Складним буде період для тих підприємців, які легально платять зарплату вище мінімальної в зв’язку з підвищенням виплат податків.

Експерти ЄБА стверджують, що в зв’язку з підвищенням мінімалки збільшитися кількість фірм і підприємств, які виплачують зарплати в конвертах.

Як повідомлялося раніше, Український парламент схвалив проект закону про збільшення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. За законопроект свої голоси віддали 295 народних депутатів. Пропонується підвищити рівень мінімальної зарплати і встановити її з 1 вересня 2020 року на позначці 5 тисяч гривень (зростання склало 5,86 відсотка).

Також, підприємці України розкритикували підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня до 5 тисяч гривень. Бізнес ще в серпні виступив проти такої ініціативи і закликали до переговорів, але влада не послухалися і зробили по-своєму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу