Бізнесменам пропонують брати кредити, щоб гасити борги із зарплат

Поділитися:

Прем’єр-міністр України заявив, що бізнесмени країни можуть погасити заборгованість по зарплатах своїх співробітників за допомогою ряду кредитних програм уряду.

«Дійсно, ця проблема у зв’язку з кризою. Це в основному підприємства приватної форми власності. У нас працює програма «5-7-9», у нас працюють інші програми малого і середнього бізнесу, які дозволяють бізнесу перекредитуватися і брати кредитні кошти на погашення заборгованості по заробітній платі. Ці програми, за статистикою, активно використовуються малим і середнім бізнесом », – повідомив глава Кабінету міністрів.

Так, за даними Держстату, заборгованість підприємств по зарплатах в липні 2020 року зросла на 8,1% в порівнянні з минулим місяцем. Станом на 1 серпня борг бізнесменів перед працівниками становив склав 3,4 млрд грн.

Нагадаємо, що згідно з підрахунками, приріст боргу із зарплати тільки за один місяць склав понад 254 мільйонів, при цьому особливо відзначений було зростання заборгованості на підприємствах, які належать до економічно активних – 12,2% за місяць. Загальна сума за останніми – 2,2 млрд грн.

Якщо говорити про регіони, то лідирує в рейтингу найбільших приростів боргів Львівська, Луганська та Кіровоградська області (50%, 20,1% і 19,1% відповідно).

Раніше повідомлялося, що в Україні середній рівень заробітку звичайного штатного працівника зріс на 7,6% в порівнянні з рівнем заробітку, який фіксувався в липні 2019 року. Про це свідчать дані з боку Державної служби статистики, опубліковані 28 серпня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу