Більше третини підприємців повернулися до роботи після карантину

Поділитися:

Адаптивний карантин продовжує діяти на території України. Але вже відновлюється робота транспорту, кафе, торговельних центрів, багато компаній частково або повністю повертаються до роботи в офісах.

Експерти аналітичного центру grc.ua провели опитування серед компаній країни, про те як підприємства повернулися до режиму роботи в офісах.

35% роботодавців з числа респондентів вже повернулися до звичного формату роботи. Ще 27% планують зробити це протягом 1-2 тижнів.

20% респондентів повідомили, що до остаточної стабілізації ситуації більшість співробітників компанії будуть працювати віддалено. При цьому 13% роботодавців дозволили кожному співробітнику особисто приймати рішення з приводу режиму роботи. Найчастіше це практикується в IT-компаніях, в сферах «Послуги для бізнесу», «Електроніка», «Роздрібна торгівля» і т.д.

2% респондентів планують і далі працювати віддалено, незалежно від ситуації з коронавірусів. Про це заявили представники галузей «Фінансовий сектор», «Інформаційні технології» та «Громадська діяльність». Деякі респонденти розповіли і про «шаховому» виведення співробітників, коли частина людей працює кілька днів в офісі, інші – вдома, потім вони міняються місцями.

Нагадаємо, що в травні кількість вакансій на українському ринку ІТ зросла на 17%, до 3,5 тис., В порівнянні з квітнем, але це на 21% менше, ніж в березні. Якщо порівнювати з показниками річної давності, в травні 2020 року на ресурсах по співробітників роботодавці розмістили на третину менше позицій.

Раніше повідомлялося, що в Україні більшість офісних працівників не готові повертатися на робоче місце після скасування Коронавірусние карантину. Такі дані дослідження Міжнародного кадрового порталу.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу