Білорусь заплатить через суд Україні за постачання арматури

Поділитися:

Київський суд виніс рішення, згідно з яким компанія з Республіки Білорусь повинна виконати оплату за договором поставки арматури для БелАЕС з України. Фірма «ЕнергоСпецАрматура» повинна українському постачальнику 1 млн білоруських рублів, термін виплати цього боргу — 2019 рік. Про це повідомили в новинах на «Першому Діловому».

Відомо, що весь борг повністю повинен був стягнутий на користь приватної компанії з України, а саме «Київського центрального конструкторського бюро арматури». Також компанія з РБ зобов’язана буде сплатити судові витрати, а це близько 15,2 тис. білоруських рублів або ж 167 тис. гривень.

Для білоруської компанії це вже не перша заборгованість — раніше така ситуація виникала у 2018 році. Судовий розгляд було розпочато, а після призупинено, оскільки компанія почала виплачувати свої борги, домовившись з постачальником про реструктуризацію.

Також нещодавно стало відомо, що Білорусь як замовник не оплатила роботи багатьом підприємства, які робили поставки для будівництва БелАЕС.

Раніше повідомлялося про те, що Білорусь відправила Україні ноту протесту через переманювання своїх IT-фахівців.

Також ми писали, що Білорусь буде реверсувати нафту з Польщі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу