Білорусь пообіцяла поставити в Україну понад 3 млн тонн нафтопродуктів

Поділитися:

У компанії «Белнафтохім» зробили заяву, суть якої звелася до прагнення наростити частку палива, що поставляється з Республіки Білорусь в Україну. На поточний рік плани амбітні — близько 3 млн тонн різних видів палива.

Представник компанії Володимир Сизов сказав, що Білорусь відчуває себе на ринку України впевнено, партнерство триває не один рік, є свої напрацювання та алгоритми. Також цілком зрозумілим є прагнення збільшити частку білоруського палива.

Крім цього, у компанії далекосяжні плани щодо експорту палива до Польщі та країн Балтії — 230 тисяч тонн і 150 тис. тонн дизельного палива відповідно. Такі плани озвучені на період вересень — грудень поточного року.

Окремо стоїть для Білорусі російський ринок. Він вважається досить перспективним, однак є цілий ряд моментів, які потребують вирішення. Один з них — питання зрівнювання умов господарювання НПЗ обох країн.

Раніше повідомлялося про введення Кабінетом міністрів мит на російське паливо і газ.

Також ми писали про те, що ціни на бензин, дизпаливо та автомобільний газ в Україні почали зростати і зупинятися вже не будуть. Таку думку висловлюють експерти ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу