Безробітних хочуть працевлаштовувати в суднобудівну галузь

Поділитися:

В Україні хочуть створити додаткові робочі місця шляхом розвитку сфери суднобудування. Про це стало відомо в рамках презентації стратегії розвитку Миколаївщини в якій брав свою безпосередню участь президент України Володимир Зеленський.

Вказується, що мова йде про розвиток сфери суднобудування на полях Миколаївської області. Зокрема, за найближчі 5 років з розвитком цієї галузі в Україні має з’явиться близько 20-25 тисяч нових робочих місць.

Як прокоментував цю ідею глава президентської фракції, раніше сфера суднобудування активно розвивалася на Миколаївщині та забезпечувала роботою мінімум 120 тисяч осіб.

Чиновник заявив, що звичайно ж зараз таких же результатів буде досягти важко, проте у Миколаєва є всі шанси знову набути колишньої слави “міста кораблів”.

Це абсолютно реально. Для цього потрібна національна програма підтримки суднобудування, дешеві кредитні ресурси, ми вже голосуємо за національне кредитно-експортне агентство, яке дасть підтримку при експорті”, – сказав про перші кроки в цьому напрямку нардеп.

Нагадаємо, що офіційно з дати введення карантину в Україні роботу втратили понад півмільйона громадян. Однак, як кажуть в Держстаті, це тільки верхівка айсберга. Якщо враховувати приховане безробіття, то кількість людей, які залишилися без місця роботи, дійде до мільйона.

У порівнянні з першим півріччям 2019 року кількість безробітних за такий же відрізок цього року стало великим на 63%. За даними, які Держслужба зайнятості надала на 20 серпня 2020 року, в країні офіційно безробітними вважаються 488 тисяч осіб, з них 411 тисяч отримують допомогу з безробіття.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу