Бджолярі проти фермерів: через добрива на полях йде масовий мор бджіл

Поділитися:

У середу, 20 травня, світова спільнота бджолярів святкує професійне свято “Дня бджіл”. Однак уже тривалий період часу, не дивлячись на те, що Україна є лідером серед країн з експорту меду, вітчизняні пасічники стикаються з проблемою мору комах, повідомляється в сюжеті програми “Сніданок з 1 + 1”.

Відзначимо, що на поточний момент держава займає третє місце серед лідерів з експорту меду. У цьому питанні Україну випереджають лише Китай, разом з Аргентиною.

На даний момент вітчизняне бджільництво забезпечує тисячі робочих місць в державі, а також забезпечує попит країни на медову продукцію.

Однак наразі, комахи масово гинуть, а українські бджолярі називають цей ніяк інакше, як мором бджіл, які не витримують того рівня хімічної обробки з боку ряду аграріїв, до якого останні були змушені вдатися через теплу зиму.

Передбачається, що якщо сварка між бджолярами і аграріями затягнеться, то країна може втратити свої позиції у світовому експорті меду, що звичайно ж прямо відіб’ється на економічній стабільності країни.

Як повідомлялося раніше, в Україні велика частина державних земель належить не країні, а її чиновникам. Про це повідомляє український експерт.

За словами фахівців, зараз ту ж землю в Полтавській області продають за ціною 1600 доларів за гектар і сукупно, за сотку української землі пересічному українцеві доведеться заплатити приблизно 160 тисяч доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу