Банки знизили ставки гривневих депозитів

Поділитися:

За підсумками останнього місяця в Україні відзначилася позитивна динаміка щодо рівня зниження банківських ставок по депозитах. Про це свідчать дані актуальних депозитних програм з боку банків України.

Відповідна інформація була надана станом на неділю, 9 серпня. Повідомляється, що за останній місяць в країні істотно знизилися гривневі заощадження. Падіння склало більше одного відсоткового пункту.

Так, за цей період ставки впали відразу в 15 банківських установах (з 26), серед яких: Универсалбанк, Альфа-Банк, Акорд Банк, БТА Банк, Кредіагріколь, Схід, ОТП Банк, ПУМБ, Райффайзен Банк Аваль, ПІН Банк, Південний, Піреус, Юнекс, Укрексімбанк і Укрсиббанк.

Найбільше ставки впали на гривневі вклади, зроблені з терміном в місяць – приблизно до 6,87% річних. Далі в вартості знизилися депозити від трьох місяців і до півроку – до 7,68% річних. Депозити розраховані на рік і більше знизилися до 8,11%.

Втратили в ціні і безстрокові заощадження – там відсоток склав 4,91% річних.

Раніше фахівці Національного банку України заявили про різке зниження ставки по валютних депозитах. Пояснюється це тим, що банки просто не мають можливості вигідно розміщувати ці кошти. Економічні експерти стверджують, що в подальшому ставки навіть можуть впасти нижче нуля.

На даний момент банки обмежені в тих напрямках, куди можна вкладати валюту. Кредитувати у валюті є сенс для тих, у кого вона є. Таким чином, хоч валюта і є, а розміщувати її ніде.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу