Антикорупційна реформа викликає побоювання у МВФ

Поділитися:

У Міжнародному валютному фонді висловили занепокоєння у зв’язку з деякими пунктами антикорупційної реформи України. Про це повідомляє заступник міністра фінансів України.

За словами чиновника, попри те, що Україна виконала головні пункти для отримання траншу з боку МВФ, на цей час організація все ще невпевнена у парі важливих рішень з боку України.

Йдеться про призначення Вищої ради юстиції (ВРЮ), роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), роботи та незалежності Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

При цьому чиновник підкреслив, що на цей час реальних причин для того, щоб затримати транш для України – немає. Однак наразі на рівень відносин впливає не зовсім позитивна ситуація, яка існує в країні.

“І формальних передумов для того, щоб не давати нам транш або не присилати місію, у МВФ немає. Але вони дивляться на загальну ситуацію в країні, яка зараз не зовсім позитивна”, – сказав заступник міністра.

Нагадаємо, що програма співпраці з МВФ передбачає надання допомоги в боротьбі з COVID-19 і створення умов для зростання економіки.

Раніше представник МВФ уточнив, що українці можуть розраховувати на підтримку міжнародного суспільства, зокрема Євросоюзу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу