Аналітики зробили свій прогноз щодо вартості нафти у 2021 році

Поділитися:

Аналітики вважають здорожчання нафти дещо передчасним. Наразі світові ціни на “чорне золото” досягли минулорічного рівня, до початку коронавірусної пандемії, 60 доларів за барель.

Експерти пояснюють, що ціни на нафту штовхають вгору три ключові фактори: на фінансових ринках спостерігається багато вільних грошей. Також інвестори налаштовані оптимістично через пом’якшення карантинних обмежень у світі. Окрім того, країни ОПЕК+ притримуються обмеження за об’ємами видобутку.

Ці фактори провокують інвесторів фокусуватися більше на перспективі поновлення попиту, аніж на досі слабкому ринку.

Також аналітики допускають, що нафта дорожчає не так від попиту, як через ймовірні спекуляції на фінансових ринках. Мовляв, трейдери, котрі торгують ф’ючерсами та опціонами, провокують підвищений ажіотаж довкола цього природного ресурсу, відтак виробники нафти активно підвищують ціни, тоді як фізичний попит фактично не збільшується.

Аналітики очікували таких цін лише наприкінці 2021 року. Водночас, «безпрецедентний об’єм ліквідності на ринку» може розігнати вартісь і вище 60 дол. за барель.

Раніше ми повідомляли, що в уряді розкритикували цінову політику “Укрнафти” щодо продажу нафти.

Також ми писали, що в Організації країн експортерів нафти змінили прогноз щодо попиту на нафту. Там вважають, що попит цьогоріч буде не таким високим, як прогнозували раніше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу