АМКУ закриє справу «Роттердам+»

Поділитися:

В Антимонопольному комітеті України готові до закриття скандальної корупційної справи «Роттердам +». Про це повідомляє представник “Ліги антитрастові” в коментарі для ЗМІ.

За словами фахівця, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг не змогла довести факт порушення на ринку конкуренції стосовно до інших компаній, тому в АМКУ готові до закриття справи.

«Завтра, 15 грудня, відбудеться перше засідання Комітету з розгляду цієї справи. Рішення може бути прийняте відразу або ж Комітет може перенести засідання, якщо отримає додаткову інформацію або клопотання сторін у справі”, – заявила фахівець.

Варто згадати, що мова йде про масштабну корупційну схему, яка була впроваджена на ринку енергетики України за президентства колишнього лідера країни Петра Порошенка.

Нагадаємо, що детективи з НАБУ розкрили таємницю походження формули «Роттердам +». За їхніми словами, вона була написана в офісі компанії ДТЕК, що належить Ренату Ахметову, а після відправлена ​​на адресу НКРЕКП.

У Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг її отримали по електронній пошті. У розпорядженні НАБУ є листування, записи розмов та інші докази, які говорять про те, що в держрегулятор заздалегідь знали про необгрунтованість формули.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу