АМКУ помітив порушення конкуренції держбанків

Поділитися:

Антимонопольний комітет України надіслав до Кабінету міністрів листа про те, що в уряді для держбанків штучно створюють умови, при яких порушується принцип конкурентного нейтралітету.

Іншими словами, Кабмін створює держбанкам умови, при яких вони опиняються в більш виграшному положенні на ринку фінансових послуг в порівнянні з комерційними банківськими структурами.

Про це 23 жовтня заявила прес-служба АМКУ.

У листі Антимонопольний комітет зазначає, що в уряді приймають нормативно-правові акти та закони, за яких державні фінансові структури отримують виключні права на ринку фінансових послуг.

Зокрема в листі АМКУ сказано:

“Принцип конкурентного нейтралітету порушується шляхом прийняття законодавчих та нормативно-правових актів, якими банки державного сектора наділяються виключними правами на надання банківських послуг в окремих сегментах ринку банківських послуг”.

Нагадаємо, компанію «Інтерпайп Україна» Антімомнопольний комітет збирається позбавити права участі в тендерах на три роки за попередню змову з «Укрзалізницею».

Також раніше ми написали про те, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) заявив про розгляд двох справ проти Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) через порушення регулятором закону про захист економічної конкуренції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу