Американці звинуватили Україну у відмові купувати їх газ до виборів

Поділитися:

В Україні не поспішають укладати нові домовленості на постачання газу з США до підсумків прийдешніх американських виборів президента, які повинні пройти в листопаді. Про це пише американське видання Time.

Таке рішення з боку України пояснюється спадом популярності чинного президента Америки Дональда Трампа.

Як свідчить розслідування ряду західних журналістів, які посилаються на дані українських чиновників, раніше Україна вже маніпулювала своїми політичними інтересами для того, щоб підтримати добрі стосунки з Америкою з моменту інавгурації Трампа.

«Це було типово для українських політиків. Вони думали, що якщо зможуть до певної міри корумпувати уряд США або зацікавити його членів комерційно або особисто, то це допоможе», – цитує видання слова колишнього глави НАК” Нафтогаз “України Юрія Вітренко.

Також однією з дієвих осіб з боку США на полях України став Рік Перрі, який у 2017 році став главою Міненерго США і раніше неодноразово нав’язував різні газові угоди України. Велика частина таких домовленості стосувалася його інтересів і компанії Energy Transfer.

Пізніше чиновник покинув свій пост і прокоментував для телеканалу Fox News, що його відставка ніяк не пов’язана з подіями в Україні та зокрема зі скандальною розмовою глави України Володимира Зеленського з Трампом.

Раніше президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп прийняв політичне рішення позбавити посади генерального інспектора розвідувальної спільноти США, який спровокував скандал про розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, що тоді скандал майже що спровокував імпічмент Трампа на якому так і не вдалося наполягти демократам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу