«Альфа-банк» взяв 4,5 млрд гривень довгострокового кредиту

Поділитися:

«Альфа-банк» взяв участь в тендері, оголошеному національним регулятором, і в підсумку привернув трохи менше ніж 4,5 млрд грн. Термін кредиту — 5 років, у якості застави виступив пул ліквідних активів банку (ОВДП). Кредит був узятий під 6% річних (облікова ставка НБУ).

Як написано в повідомленні пресслужби банку, такий крок дозволить продовжити нарощування кредитної підтримки бізнесу. Також важливо, що умови, на яких банк поповнив свою базу фондування в гривні, були вигідними. Всі перераховані вище дії дозволять «Альфа-банку» вести подальшу роботу активно.

Відповідно до існуючої статистики, в «Альфа-банку» тільки за 10 місяців поточного року було відзначено зростання портфелів кредитів юридичним особам (на 65%) в національній валюті.

Раніше повідомлялося про те, що Нацбанк вперше за місяць почав купувати валюту на міжбанку. Згідно з даними, Національний банк України здійснив купівлю валюти в доларах на міжбанківському валютному ринку з 7-го по 11-е грудня 2020 року. Попередня операція з придбання валюти НБУ відбулася в період з другого по шосте листопада поточного року.

Також ми писали й про те, що інфляція в грудні буде зростати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу