Акціонери VS Energy продали свої частки Михайлу Воєводіну

Поділитися:

Частку в групі VS Energy викупив Михайло Воєводін у Євгена Гинера і Олександра Бабакова. Про це заявив народний депутат, глава комітету Верховної Ради з питань енергетики і ЖКГ Андрій Герус. Відомо, що VS Energy має активи в Україні в енергетичному, готельному, металургійному і фінансовому бізнесі.

“Таким чином, у VS Energy тепер тільки один акціонер – Воєводін. А профінансував цю угоду, видавши Воєводіну кредит, один з найбагатших українських олігархів”, – повідомив Герус.

Слід зазначити, що зараз до складу групи VS Energy входять “Херсон-“, “Житомир-“, “Кіровоград-“, “Рівне-” і “Чернівціобленерго”. “Київ-” і “Одесаобленерго”, які в 2019 році були продані групі “ДТЕК” Ріната Ахметова.

Крім того, відомо, що VS Energy контролювалася російськими бізнесменами Олександром Бабаковим, Євгеном Гінером, Михайлом Воєводіним і Сергієм Шаповаловим.

Згідно з інформацією Єдиного держреєстру юридичних осіб, кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ “ВС Енерджі Інтернейшнл Україна”, яка управляє обленерго, були вказані 3 громадянина Латвії і два громадянина Німеччини. Більшість з них мають ознаки номінальних власників.

Нагадаємо, що втричі планує збільшити статутний капітал Рівнеобленерго російська компанія VS Energy. Йдеться про додатковий випуск простих акцій на 45 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що українців готують до подорожчання електроенергії. Але самі заяви чиновників не містять конкретики – наскільки подорожчають кіловати. Близько місяця тому колишній виконуючий обов’язки міністра енергетики говорив про те, що підвищення тарифів неминуче.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу