80% легкої промисловості України залежить від експортерів

Поділитися:

В Україні 80% легкої промисловості залежить від іноземного імпорту сировини. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Якщо раніше країна заробляла великі суми і розвивала свій бізнес за рахунок ринку вітчизняного виробництва, то зараз на 20 квадратних метрів української тканини лише два метри вишито за допомогою вітчизняної сировини.

На даний момент велика частина текстильних комбінатів України або не працюють, або не окупають свою діяльність.

За словами ряду українських виробників, вони просто не знають з ким на вітчизняному ринку укласти угоду для того, щоб шити не завдяки імпортним компонентами. Наприклад, тут мова йде про виробницвто льону.

У цьому році в Україні поля льону засіяли лише чотири підприємства. У сукупності їх площа склала близько тисячі гектарів землі, що занадто мало для попиту вітчизняного бізнесу.

Виробники льону розповіли, що якщо за кордоном цю галузь всіляко підтримує держава, то в Україні ніяких пільг просто немає.

Тому замість того, щоб розвивати власну легку промисловість, зараз країна показує рівень виробництва льону в тридцять разів менший, ніж це було в 90-х роках.

В Україні стрімко падають площі посівів лляних культур. З 2005-2006 маркетингового року до 2019-2019 МГ посівні площі скоротилися на 50 відсотків. При цьому вперше з 2008 року, аграрії зібрали мінімальний урожай на рівні 15 тисяч тон.

Як повідомлялося раніше, профільне міністерство відмовилося закуповувати вітчизняну продукцію, що привело до затоварювання виробничих складів і зараз на них зберігається понад 40 мільйонів медичних масок, яких нікуди збувати, тоді як Міністерство охорони здоров’я продовжує закуповувати імпортні засоби.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу