Нафта дорожчає на тлі позитивних новин про вакцину

Поділитися:

Вартість нафти зростає – завдяки схваленню американським регулятором вакцини від COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech. Масова вакцинація має розпочатися вже сьогодні. А це – підвищує оптимізм інвесторів щодо перспектив відновлення світової економіки та попиту на нафту. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Аналітики кажуть – автомобільне та авіаційне паливо подорожчають. Однак зростають побоювання щодо зростання напруги у Саудівській Аравії. Особливо – після вибуху танкера в районі саудівського порту Джидда.

Про інцидент, що стався на танкері під сінгапурським прапором, повідомила судноплавна компанія BW Group. Її представники наголошують – ймовірно, причиною вибуху стало “зовнішнє джерело”.

Вартість лютневих ф’ючерсів на нафту марки Brent сягнула 50,38 долара за барель. А це – на 0,82% вище за ціну на закритті попередньої сесії. Ф’ючерси на північноморську суміш марки WTI з постачанням у січні до цього часу дорожчали на 0,71%. У процесі торгів їх можна придбати за 46,9 долара за барель.

За підсумками минулого тижня Brent подорожчала на півтора відсотка, WTI – сім десятих. Минулого тижня ціни ф’ючерси обох сортів нафти досягли максимальної ціни з 4 березня.

Нагадаємо, що через поганий врожай в Україні можуть значимо зрости ціни на продукти. Найбільше це може відобразитися на ціні хліба.

Він заявив, що від початку 2020 року ціна на хліб і хлібобулочну продукцію, отже, зросла майже вдвічі швидше рт рівня інфляції. Серед основних причин – поганий урожай і криза.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу