60 мільйонів людей у ​​світі опиняться за межею бідності

Поділитися:

Нинішня криза прийшов у світ з реального виробничого сектора. Через пандемії на вимушений карантин пішли 3,5 млрд чоловік, а це 40% населення планети.

Тільки за один день найбагатші бізнесмени втрачали мільярди, похитнулися фондові ринки, хоча і не надовго. Сполучені Штати Америки і Європейський союз банально включили друкарські верстати.

Таким наслідки несе з собою коронавірус і він приведе до всесвітньої безробіттю. Уже сьогодні Італія скаржиться, що їй мало допомагають, німці, ті навпаки, вважають італійців неробами, не вартими допомоги.

У США, за оцінками експертів, вже зараз 43 мільйонів безробітних. Вашингтон виділив на підтримку бізнесу безпрецедентні суми, але гроші не взялися нізвідки. Фактично американці зайняли їх у майбутніх поколінь.

У таких країнах, як Україна, емісія грошей завжди викликала інфляцію і девальвацію. Вже зараз український експорт, насамперед продовольство, дешевшає, а експерти попереджають, що це тільки початок.

Великі проблеми очікують країни, які не здатні забезпечити істотні фінансові вливання в економіку. І йдуть на штучне підвищення дефіциту бюджету. Зростає криза неплатоспроможності, через карантин на ринку надлишок товарів і продуктів, ціни на які падають. А дефляція не кращий інфляції. До Міжнародного валютного фонду вже звернулися 150 країн з проханнями про допомогу, а експерти Фонду не виключають масових дефолтів і банкрутств.

Нагадаємо, в Європі побоюються, що їх підприємства, які сильно ослабли в період пандемії, можуть стати легкою здобиччю інвесторів з Китаю. При цьому сам Європейський союз може виявитися «беззубим тигром».

Саме так охарактеризував ситуацію, що склалася впливовий лобіст Маріо Охофен. Напередодні 22 травня в інтерв’ю інформаційному агентству dpa він зажадав від Берліна і Брюсселя захистити підприємства малого і середнього бізнесу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу