40% покупців скорочують витрати в зв’язку з фінансовими труднощами

Поділитися:

Аудиторська компанія провела опитування серед українців, щоб зрозуміти, наскільки сильно змінилася споживча поведінка в умовах пандемії коронавируса.

В ході дослідження стало відомо, що 40 відсотків опитаних зараз мають фінансові труднощі і тому знижують свої витрати, лише 13 відсотків респондентів повідомили, що збирають гроші на великі покупки.

Також більшість учасників експерименту (62 відсотки) розповіли, що для них співвідношення ціни і якості – найважливіший фактор при прийнятті рішення про покупках. Ще 40 відсотків стверджують, що при здійсненні покупок орієнтуються на безпеку споживача, 37 відсотків респондентів враховують весь асортимент товарів при покупці, а 35 відсотків опитаних орієнтуються на досвід.

Опитані також сказали, що більше воліють безготівкові розрахунки і онлайн-покупки. Тобто українці відмовляються від готівки і відвідування магазинів.

Результати опитування вказують на те, що споживачі змінюють свою довіру до компаній. Раніше під довірою до бренду передбачалося виконання свого обіцянку. Зараз же драйвер здійснення покупки змінилися, і відповідно, компанії повинні підлаштовуватися під це.

У 2017 році в Україні середня ціна на товари, продукти і послуги склала понад 33,4 відсотка від середньосвітового рівня. У Державній службі статистики, посилаючись на дані Світового банку, стверджують, що сукупний обсяг валового внутрішнього продукту України за паритетом купівельної спроможності (за таким алгоритмом СБ робив свої розрахунки) за 2017 рік склав 504,4 мільярда доларів, тобто 0,4 відсотка від світового ВВП.

У травні 2020 року індекс споживчих настроїв громадян України піднявся на 10,1 процентних пункту – до 76,3 пунктів.

За результатами досліджень, індекс сьогоднішнього настрою українців зріс на 5,9 процентних пункту, склавши 57,4. Також піднявся і показник економічних очікувань – на 12,9 пунктів до 90,7.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу