«Укроборонпром» співпрацюватиме з приватниками

Поділитися:

Державний концерн “Укроборонпром” збирається співпрацювати з приватними виробниками. Як пояснила заступник гендиректора Укроборонпрому з інновацій Надія Васильєва, це відкриє можливості для міжгалузевого трансферу технологій в оборонній сфері.

За її словами, приватний сектор вже перебудувався і готовий до спільних розробок. Це особливо важливо в сфері виробництва комплектуючих. “Таким чином ми зможемо хоча б частково відійти від імпортозалежності, а також скоротити час виходу продукту на ринок, поліпшити якість і зменшити собівартість”, – говорить Надія Васильєва.

Співпрацювати з Укроборонпромом можна у вигляді як спільних підприємств, так і консорціумів або в інших форматах. Зараз формується експертна команда з конструкторів концерну, фахівців НАНУ і представників приватного сектора у сфері військової і високотехнологічної продукції. Саме вона буде оцінювати запропоновані інновації, причому упор буде робитися на підвищення якості і конкурентоспроможності.

“Ми хочемо створити дієвий майданчик для обговорення інноваційних продуктів, щоб знайти саме ті розробки, які задовольнять попит сил безпеки і оборони України і зможуть якісно конкурувати в сегменті високомаржинальних продуктів на міжнародному рівні”, – зазначила Васильєва.

Не так давно Укроборонпром заявив, що збирається розробляти дрони.

А генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Айварас Абромавічус анонсував масштабне реформування компанії. яке буде проходити в три етапи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу