3 роки потрібно економіці, щоб відновитися після пандемії і кризи – МВФ

Поділитися:

У Міжнародному Валютному Фонді окреслили попередні прогнози щодо термінів відновлення ринку економіки після світової кризи, що почалася через пандемію коронавірусу. За попередніми прогнозами організації, на це піде не менше трьох років, передає «Голос Америки».

Відзначимо, що першому кварталі 2020 року фіксувався сильний спад рівня економіки, який торкнувся понад ста сімдесяти країн світу.

Як прокоментувала поточну ситуацію глава МВФ Крісталіна Георгієва, відійти від шоку кризи і повністю відновити свої економічні процеси до позначки «плюс» світ зможе тільки лише через три роки (приблизно у 2023 році).

За словами директора-розпорядника організації, тільки лише за перший квартал поточного року рівень падіння світової економіки склав 1,2%.

При цьому Георгієва не виключає більш негативного подальшого сценарію для тих країн, яким власна система охорони здоров’я не дозволить мобільно відновлюватися після кризи.

«Невідомість щодо поведінки вірусу затьмарює горизонт прогнозів», – резюмувала вона.

Як повідомлялося раніше, обсяг нової 18-місячної програми Stand-by, яку Міжнародний валютний фонд запропонував Україні, складе п’ять мільярдів доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу