153 депутата від «Слуги народу» є мільйонерами

Поділитися:

У президентській фракції «Слуга народу» 247 народних депутата. Серед них 153 – це люди, які володіють мільйонами. Виходить, що кожен другий депутат цієї партії – володар великих грошей.

Таку інформацію оприлюднив Комітет виборців України, виходячи з декларацій нардепів, розміщених на порталі НАПКА.

У Топ найбагатших слуг входить Олег Воронько – він вказав в декларації 123 мільйони гривень, Олександр Сова – 79 мільйонів гривень, Андрій Герус – 38 мільйонів гривень. При чому на днях розгорівся скандал через останнього. Перший заступник глави енергетичного комітету Верховної Ради Олексій Кучеренко звинуватив Геруса в тому, що той підстроїв ринок електроенергії під заробляння великих грошей.

Далі в списку мільйонерів йде Роман Мулик, який задекларував 24 мільйони гривень, Остап Шипайло – 22 мільйони гривень, Руслан Горбенко – 22 мільйони, Олександр Трухін – 21 мільйон гривень. А ось глава фракції Давид Арахамія не такий багатий, як його соратники, він вніс до декларації «всього» 21 мільйон гривень.

Як виявилося, в партії є і бідні депутати – Орест Саламаха – 62 тисячі, Юлія Овчиннікова – 55 тисяч і Анатолій Драбівський – 16 тисяч.

В цілому ж, всі парламентарії від партії «Слуга народу» задекларували доходи на суму в 1,1 мільярда гривень.

Підраховуючи гроші депутатів враховувалися готівку, і кошти, розміщені на банківських рахунках.

Нерухоме майно при підрахунках не враховувався, тому можна сміливо припустити, що вищевказані суми набагато більше, якщо приплюсувати суму імущества.Кроме того не вказуються гроші дружин і чоловіків депутатів, що також, ставить під сумніви офіційні цифри.

Нагадаємо, що пару днів назад в Дарницькому районі Києва обікрали машину народного депутата від партії “Слуга народу” Ольги Савченко.

Раніше повідомлялося, що Податкова служба нарахувала в Києві більше тисячі офіційних мільйонерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу