1,5 млн. гривень на рік коштує захист одного свідка для бюджету

Поділитися:

Незабаром у Верховній Раді України розглянуть нову можливість модернізації захисту свідків у кримінальних провадженнях. Відповідна постанова буде припускати створення Національної служби з захисту учасників кримінальних проваджень.

Як розповів в ефірі одного з українських телеканалів глава Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, зараз країна не завжди в потрібному напрямку витрачає кошти на захист свідків.

За даними чиновника, зараз Україна, як держава, охороняє життя близько 500 свідків з різних справ. При цьому фінансово на захист однієї такої людини країна в річному значенні витрачає по 1,5 млн грн.

“Можуть бути випадки, коли людину безпідставно захищають. А в разі, коли необхідно, її можуть не захищати взагалі”, – вважає глава Комітету.

За його словами, для того, щоб краще використовувати гроші для захисту свідків в Україні скоро з’явиться окрема профільна Національна служба з захисту учасників кримінальних проваджень.

Нагадаємо, що за зверненням Офісу Генеральної прокуратури, суд заарештував всю нерухомість і значну частку акцій заводу «Кузня на Рибальському«. До 2018 року її власником значився Петро Порошенко.

З початку року ЗАТ «Завод Кузня на Рибальському» не платить по кредиту, який взяв у 2017 році під державні гарантії. Про це заявив Мінфін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу